Ludhiana: İlk kez kadın sarpançlar köy siyasetini yeniden tanımlama sorumluluğunu üstleniyor

kosc

New member
Yüzlerce kadın ve genç sarpanç Cuma günü Ludhiana'nın Dhanasu köyünde toplandı ve Başbakan Bhagwant Mann eyaletin 19 bölgesinden yeni seçilen 10.031 köy muhtarına yemin etti.

Yeni seçilen sarpançlar Cuma günü Ludhiana'nın Dhanasu köyünde görev yemini edecek. (HT fotoğrafı)

Etkinliğin baş konuğu eski Delhi CM ve Aam Aadmi Partisi başkanı Arvind Kejriwal oldu. “Ailem ve köylüler beni bu seçime karşı mücadele etmem konusunda teşvik etti. Köyüme hizmet etmek ve elimden gelenin en iyisini yaptığımdan emin olmak istiyorum” diyor Kapurthala'daki Navi Abadi köyünün sarpançısı olarak seçilen 33 yaşındaki Baljeet Kaur.

Düzinelerce milletvekilinin taban demokrasisi adına görev yemini etmek için yola çıkmasıyla, kente yaklaşık 20 km uzaklıktaki etkinlik alanına giden yol hareketliydi.

Ferozepur'un Kala Tibba köyünden anketleri rakipsiz kazanan 45 yaşındaki Gurjeet Kaur, kadınların sayısının erkeklerden fazla olduğu bir panchayat'ın başkanlığını yapıyor.

Onun dışında Panche'lerden üçü de kadın. “Kadınların hak ettikleri temsili aldıklarını görmek güzel. Fırsat verilirse biz de erkekler kadar iyi iş yapabiliriz” diyor.

Fatehgarh Sahib'in Bagrian köyünden seçilen 39 yaşındaki Jasbir Kaur, aileden siyasete katılan ilk kişi oluyor. Ekibiniz iki kadından oluşuyor. “Köy muhtarlığı dönemimde kadın sorunları gündemimde olacak” dedi.

33 yaşındaki Sarabjeet Kaur, Mansa'nın Narinderpur köyünden geliyor ve %75'in üzerinde oy oranıyla kazandı. Üç kadın tarafından destekleniyor.

“Köyümde bekleyen tüm imar çalışmalarının benim gözetimim altında tamamlanmasını sağlayacağım” dedi.

Panchayat seçimleri 15 Ekim'de yapıldı.

CM, Muktsar Sahib, Hoshiarpur, Barnala ve Gurdaspur'un geri kalan dört ilçesinden diğer sarpançların ve 23 bölgeden 81.808 pançın yemin töreninin Gidderbaha'nın dört Vidhan Sabha seçim bölgesindeki ara seçimlerden sonra düzenleneceğini söyledi. Chabbewal, Barnala ve Dera Baba Nanak.