Ludhiana: City Girl Nat'l Deaf Sports C'ship'te Altın Saklayın

kosc

New member
25 Mart 2025 06:16

Aishwin'in gezisi alışılmadık; İşitme sakatlığı ile doğdu, altı yaşında metakromatik lökodistrofi (MLD) teşhisi kondu, bu da sinir sistemini etkileyen nadir ve tedavi edilemez bir genetik bozukluk

Aishwin Kaur, ulusal sağır kıdemli, genç ve Junior Spor Şampiyonası'ndan altın kazanarak şehri tekrar ulusal spor kartına getirdi. 18 yaşındaki masa tenisindeki single kategorisinde zafer kazandı ve son maçta Batı Bengals'de 4-2 mağlup oldu. 20-24 Mart tarihleri arasında Ahmedabad'da gerçekleşen şampiyonluk, ülkenin en iyi yeteneklerinden bazılarını harekete geçirdi, ancak Aishwin'in performansını ayırt etti.

Aishwin Kaur, Ulusal Sağır kıdemli, genç ve Junior Spor Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. (HT fotoğrafı)

Geçen yıl Aralık ayında, Kuala Lumpur, Malezya'da 10. Asya Emzik Sağır Oyunlarını, iki madalya, takım etkinliğinde gümüş ve kadınların iki katında bronz kazandı. Pencap'tan şampiyonluk evinden madalya getiren tek oyuncuydu. Başarısı, geçen yıl Neu -Delhi'deki Hindistan Gençlik ve Spor Bakanı Mansukh Mandaviya ile bir toplantı bile getirdi.

Aishwin'in yolculuğu neredeyse olağanüstü. İşitme sakatlığı ile doğdu, altı yaşında metakromatik lökodistrofi (MLD) teşhisi kondu, bu da sinir sistemini etkileyen nadir ve tedavi edilemez bir genetik bozukluk. Doktorların hayatta kalmaları konusunda çok az umudu vardı, ancak bir finansal kurumda devlet başkanı (denetim) olarak çalışan babası Bikramjit Singh, kızının tüm beklentilerle nasıl çeliştiğini hatırlıyor. “Uzun yaşamayacağını söylediler, ama kararlılığı onu bir savaşçı yaptı” dedi.

Başarı listeniz büyümeye devam ediyor. Temmuz 2023'te takım etkinliğinde gümüş madalya ve Tayvan'daki 4. Dünya Sağır Masa Masa Şampiyonasında birey kategorilerinde iki bronz madalya sağladı. Geçen yıl Amritsar'daki Pencap Devlet Sıralama Masa Tenis Turnuvası'nın genel kategorisinde gümüş madalya kazandı ve para sporlarının ötesinde ve hatta üst düzey oyunculara karşı yarışabileceğini kanıtladı.

Aishwin, yüksek kaliteli eğitim tesisleri arayışında zorluklarla karşı karşıya olsa da, asla pes etmedi. Sonunda Gururam'da bir akademiye katıldı ve burada günde neredeyse sekiz saat boyunca eğitti. Yolculuğunuzu daha da ilham verici kılan şey, orada antrenman yapan 100'den fazla sporcu arasında hepsi engelsiz olan tek sağır oyuncu olmasıdır. Babası, akademide herhangi bir özel muamele görmediğini gururla duyurdu, bu da kararlılığını en üst düzeyde itti.

Koray

New member

Aishwin'in gezisi alışılmadık; İşitme sakatlığı ile doğdu, altı yaşında metakromatik lökodistrofi (MLD) teşhisi kondu, bu da sinir
Herkese iyi akşamlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @kosc, gerçekten emeğine sağlık

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Batu

Global Mod
Global Mod

Aishwin'in gezisi alışılmadık; İşitme sakatlığı ile doğdu, altı yaşında metakromatik lökodistrofi (MLD) teşhisi kondu, bu da sinir
Merhaba güzel insanlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir minik destek de benden gelsin istedim

Koray' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @kosc, gerçekten emeğine sağlık Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Koray

Adila

Global Mod
Global Mod

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @kosc

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Koray' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @kosc, gerçekten emeğine sağlık Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Koray, özellikle pratik tarafı çok farklı

Deniz

Global Mod
Global Mod

Merhaba üretim tutkunları

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @kosc

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Adila' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @kosc Arka planda düşün diye bıraktım bunu da Bana kalırsa eksik
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Adila, benzer sonuçlar gördüm

Erkis

Global Mod
Global Mod

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @kosc

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Koray' Alıntı:
Katılmak zorundayım diyemem @Koray, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Selin

New member

@kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Adila' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @kosc Arka planda düşün diye bıraktım bunu da Bana kalırsa eksik
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Adila

Berk

New member

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @kosc

Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Abartmadan söyleyeyim, kendimce sonuç bu tarafa doğru gidiyor

Selin' Alıntı:
@kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir cümle ekledim
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Selin, ama destekleyici veri göremedim

Erkis' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @kosc Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir Katılmak zorundayım diyemem @Koray, çünkü
Bazı yerlerde haklısın @Erkis, ama bütünüyle katılamıyorum

Deniz' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @kosc Arka planda düşün diye bıraktım bunu da Benim gözlemim de seninkiyle
Haksız değilsin @Deniz ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu