Vadide Cuma'ya kadar güneşli günler: MeT

kosc

New member
Keşmir Cumartesi günü yine güneşli bir güne tanık oldu ve Hindistan Meteoroloji Dairesi, Cuma gününe kadar Keşmir'de daha güneşli günler olacağını öngördü.


Güneydeki turistik tatil beldesi Pahalgam, eksi 8,6 santigrat derece ile geceleri en soğuk bölgeydi ve gündüz sıcaklığı 9 santigrat dereceye yerleşti (HT dosya fotoğrafı)

Keşmir'de son 4-5 gün soğuk gecelere ve güneşli günlere sahne oldu. Bu haftanın sonlarında batıdan gelen başka bir karışıklık vadiyi vuracak.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

Bir MeT yetkilisi, “Srinagar'da gündüz sıcaklığı normalin 3,6 derece üzerindeydi ve önceki gecenin minimum sıcaklığı eksi 4,9 santigrat dereceydi, yani normalin yaklaşık 4,9 derece altındaydı.” dedi.

Srinagar şehri Cumartesi günü Keşmir'deki en yüksek gündüz sıcaklığını kaydetti.

Güneydeki turizm beldesi Pahalgam, eksi 8,6 santigrat derece ile geceleri en soğuk bölge olurken, gündüz sıcaklığı ise 9 santigrat dereceye yerleşti.

Kuzeydeki Gulmarg kayak merkezinde minimum sıcaklık eksi 7 santigrat derece olarak kaydedildi. Gündüz sıcaklığı 7 santigrat derece olarak ölçüldü.

MeT ayrıca 18-20 Şubat'ta yeni bir kar yağışı öngörüsünde bulundu. MeT yetkilisi, “18-20 Şubat tarihleri arasında hafif ila orta şiddette kar ve yağmur ihtimali var” dedi.

Uzun, kurak ve ılık bir kışın ardından Keşmir Vadisi, geçen hafta yoğun kar yağışına ve yağışa sahne oldu.

Vadi, 29 Ocak'ta sıcak ve kurak günlerle sona eren 40 günlük en sert dönem Chilla-i-Kahan'ın ardından ikinci ve ılımlı kış evresi olan Chill-i-Khurd'u yaşıyor.