Ulaştırma politikası ne demek ?

Erkis

Global Mod
Global Mod
Ulastrma Politikas Ne Demek?

Ulastrma politikas, herhangi bir ulkede ulasm alanndaki kamu ve ozel sektor politikalarnn kapsaml bir sekilde tanmlandg bir konsepttir. Ulastrma politikas, ulasm alannda calsan kurum ve kuruluslarn kapsaml bir sekilde tasarlanmasn ve uygulamalarnn gozden gecirilmesini icerir. Ulastrma politikasnn amac, ulkenin ulasm alannda karslastg sorunlar belirlemek ve bu sorunlarn cozumu icin olas cozumlerin irdelenmesini saglamaktr.

Ulastrma politikasnda buyuk onem tasyan konular arasnda; hava, karayolu, demiryolu, deniz ve su ulasm, ulasm sistemlerinin tasarm ve uygulanmas, ulasm guvenligi ve etkili politikalara yonelik stratejiler, ulasm yonetimi, ulasm kalitesi, ulasm teknolojisi ve cevresel etkileri, ulasm maliyetleri ve ulasm isletmeciligi saylabilir. Bunlarn yan sra, ulasm politikasnn onemli bir parcas olarak, sosyal ve ekonomik etkileri de dikkate alnmaldr.

Ulasm Politikalarnn Hedefleri

Ulastrma politikasnn temel hedefi, ulasm alannda kars karsya kalnan sorunlarn cozulmesine yonelik cozumlerin uretilmesidir. Ulasm politikasnn diger hedefleri arasnda; ulasm hizmetlerinin guvenli, etkili ve verimli bir sekilde tasarmnn ve uygulanmasnn saglanmas, ulasm alannda karslaslan sorunlarn cozumu icin gerekli hukumet desteginin saglanmas, ulasm alannda kurulan yasalarn ve duzenlemelerin uygulanmas, ulasm alannda guvenlik ve etik standartlarn saglanmas, ulasm alannda cevresel etkilerin azaltlmas, ulasm maliyetlerinin dusurulmesi, ulasm teknolojilerinin gelistirilmesi ve ulasm alannda sosyal ve ekonomik etkilerin ortaya ckmas saylabilir.

Ulasm Politikalarnn Uygulanmas

Ulasm politikalarnn uygulanmas, ulkedeki ulasm alannda karslaslan sorunlara cozum uretmek icin gerekli admlarn atlmasn gerektirir.