PSA'dan Neet'i kırmaya kadar Kupwara Boy'u ikinci şansın çoğunu yapar

kosc

New member
Grit ve ikinci bir şanstan geldiğinde başarının tatlı tadı olduğunu söylüyorlar. Jammu ve Keşmir'deki Kupwara bölgesindeki uzak Khumrail köyünden bir genç olan Zubair ul İslam Bhat, umutsuzluk derinliklerinden zafer kazandığından emin olduğunu biliyor.

Halk Konferansı Başkanı ve Handwara yasa koyucu Sajjad, NEET'i 720 işaretin 535'iyle çatladıktan sonra Keşmir Vadisi Khumrail'deki uzak Khumrail köyünden bir genç olan Zubair Ul İslam Bhat ile yalnız. (X)

Zubair, Katı Kamu Güvenliği Yasası'nın (PSA) bir parçası olarak rezervasyon yapmayan Jammu ve Keşmir polisinden ikinci bir şans aldı ve akademisyenlerde kendini aşma ve Ulusal Kabul Cum Giriş Testi'ni (NEET) kırma fırsatı buldu. Sonuç 14 Haziran'da açıklandı.

Zubair'in ilham verici hikayesi, Halk Konferansı Başkanı ve Handwara yasa koyucusu Sajjad Lone tarafından, eğitimini takip edebilmesi için gençlik için ikinci şansı sağlamada önemli bir rol oynayan Lone tarafından paylaşıldı.

Gururlu bir yalnız Zubair yazdı ve fotoğraflarını X'de yayınladı: “Neet'i kıran küçük bir çocuktan çok daha fazlası. Onunla özel bir bağlantı paylaşıyorum. Zubair bir yıl önce umutsuzluğun derinliklerinden çarpıştı ve yakında tıpta bir kariyer elde edecek. Ne oldu. Ama Zubair'in kurtarılması gerektiğine ikna oldum.

Lone, başlangıçta hareketten endişe duyan Kupwara polisinin kıdemli amirine döndü. “Zubair'in davranışının kişisel bir garantisini üstlenmeye gönüllü oldum. Telefon hakkında çok sık konuştuk ve konuşma anlaşmazlıklarla sonuçlanacaktı. Ama Kupwara SSP'den bunu düşündüğünü söylediğinde ve Zubair'in bir şansı hak ettiğine ikna ettiğimde bir çağrı aldığım günü hatırlıyorum.” Dedi.

Kupwara -sp'e yalnız teşekkürler ve şöyle dedi: “Zubair'i yayınlama kararı, şirkete bir doktor eklediği anlamına gelir. Hiç bahsetmedim. Ama Zubair'in hikayesi aşk ve merhamet zaferi hikayesidir. Belki de bu hikayede bir mesaj var. Keşmir aşık ve merhamettir” dedi.

Zubair ul İslam ilk değil. Geçmişte Lone, birçok öğrencinin, özellikle Nordkashmir'den gelenlerin akademisyenleri aşmasına yardımcı oldu. Bu, 90'ların başında milis yıllarında öldürülen çocukları içerir.

Zubair, geçen yıl kendisine karşı yapılan bir şikayetten sonra Kupwara'daki polis tarafından tutuklandığını söyledi. “Ailem beni serbest bırakmakla kişisel olarak ilgilenen Sajjad Lone'ye döndü,” dedi ve NEET'teki ikinci atışı olduğunu ve 720 puandan 535'ini güvence altına aldığını da sözlerine ekledi.

“Geçen yıl Ganderbal'da Unani Tıp ve Operasyonu için Bachelor izlemeye başladım ve bu sefer NEET'i daha yüksek kazançlarla kırmak için çok çalıştım.”