PGI, MBBSS kursuna başlamak ve Sarangpur projesini genişletmek için son başını alır

kosc

New member
Bölgedeki potansiyel doktorlar için umut verici mesajlarda, Lisansüstü Tıp Eğitimi ve Araştırma Enstitüsü (PMM), Sarangpur'da 100 yataklı bir tıp koleji geliştirmek için son başını salladı ve Enstitünün ilk kez MBBS sunmasının yolunu açtı.

Şimdiye kadar PMOM sadece MD ve MS gibi lisansüstü dersler sundu. (HT)

Şimdiye kadar PMOM sadece MD ve MS gibi lisansüstü dersler sundu.

Tıp Koleji'ne ek olarak, bir travma merkezi ve ayakta tedavi departmanları (OPD), iddialı Sarangpur projesinin bir parçası olan Gelişmiş Kanser Enstitüsü, Premier Tıp Enstitüsü'nün en iyi karar verme komitesi olan Enstitü Kurulu'ndan da onay aldı. 29 gündemin tamamı, iki yıllık uzun bir boşluktan sonra Cuma günü yapılan toplantıda onaylandı.

Sendika Sağlık Bakanı Jagat, tüm üyelerin katıldığı toplantıya başkanlık eden Nadda'yı uyguladı, Pemheimer, Sarangpur projesi için Sağlık Bakanlığı'na ayrıntılı bir proje raporu (DPR) hazırlama ve sunma talimatı verdi.

Proje, enstitünün bölgedeki sağlık ve eğitim altyapısını önemli ölçüde genişletmeyi amaçlamaktadır. Sadece Devlet Tıp Koleji ve Hastanesi, Sektör 32, MBBS'nin Chandigarh'daki koltukları 150 teklif.

2017 yılında PMIMER, Sarangpur'daki sağlık tesislerinin geliştirilmesi için hastaların yükünü kolaylaştırmak için planlarını açıkladı. Teklif başlangıçta travma, kanser ve böbrek nakli hizmetlerinin 50 hektarlık konuma taşınmasını içeriyordu.

2021'de UT yönetiminden kira aldıktan sonra, teklif yeni bir MBBS Koleji, İleri Kanser Enstitüsü, Travma Merkezi ve Ayakta Bölümü'ne revize edildi. 2022'den beri sadece sınır duvarı inşa edilmiştir.

Bu yılın başında, 26 Şubat'ta, ilk aşamayı sunan PGIMER yönetim komitesi, öğrenciler ve diğer tıp merkezleri için tıp fakültesinin inşası için Sarangpur'da 50.76 dönümün gelişimini onayladı.

Direktör Pankaj Rai yönetim yardımcısı, DVR'nin şu anda bakanlığa boyun eğmek için maliyet tahminleri ve diğer proje ayrıntılarıyla oluşturulduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı ayrıca PGMOM'dan tıbbi eğitim, araştırma ve sağlık hizmetlerinde küresel itibarını iyileştirmek için uzun vadeli bir “vizyon 2047” yapmasını istedi. Önümüzdeki yirmi yılda, enstitü akademisyenleri, altyapıları ve toplum istihdamını güçlendirmek için kapsamlı bir yol haritası başlattı.

Ana kampüs için 90 yeni gönderi açıklandı

Enstitü komitesi ayrıca Chandigarh'daki ana Chandigarh kampüsü için 90 yeni pozisyon ve Ferozepur'daki yaklaşan uydu merkezi için 637 pozisyonunu onayladı.

Organ, Enstitünün artan operasyonel gereksinimlerine tepki gösterdi ve 80 yükseklikte sakin, dört öğretim üyesi ve altı göstericiye sahip ana kampüs için 90 yeni rol yaptırdı.

100 yataklı Ferocepur uydu merkezi için 637 pozisyonu 111 fakülteyi ve 526 faculty olmayan görevleri içeriyor. Enstitüden önce, PGMIMER'in ikinci en yüksek otoritesi olan Yönetim Komitesi de Cuma günü çağrıldı.

Bu, yeni atanan üyelerle ilk tesis toplantısını işaret etti ve iki yıllık bir moladan sonra gerçekleşti.

300 yataklı tesis, Kasım ayına kadar UNA'da hazır olacak

Enstitü, Una ve Ferocepur'daki hem uydu merkezleri için iş yaratılması için öneriler sunmuştu.

38 hektarlık UNA Uydu Merkezi'nin inşası Haziran 2023'ten beri devam ederken, 27.281 hektar Ferocepur Merkezi'nde çalışma Aralık 2023'te başladı.

İle ilgili olarak £322-Crore-UNA Uydu Projesi, bir PGMIMER subayı, Enstitü komitesinin görevlerin yaptırımıyla ilgili açıklamalar için başvurduğunu söyledi.

Enstitü, UNA Merkezi'nin görevlerinin bu gözlemleri almasını bekliyor.

. £249 crore, 100-Bet Ferocepur Uydu Merkezi'nin Haziran 2026'ya kadar tamamlanması bekleniyor ve £322 crore, 300 yatak Una Uydu Merkezi Kasım 2025'e kadar.

Toplantı sırasında önemli bir gelişme, Laboratuar ve PMM'deki diğer teknisyenler için uzun yıllar süren talebi karşılayan diğer teknisyenler için kararlı bir teknik kadroyun onaylanmasıydı.

İdari Direktör Yardımcısı Pankaj Rai, 2003'ten beri belirli bir teknik kadro için yaklaşık 700 teknisyenin kullanıldığını tespit etti. Teknik desteği geliştirmek, operasyonel verimliliği artırmak ve enstitünün genel etkinliğine katkıda bulunmak için altı aşamalı bir kadro yapısının uygulanması öngörüldü.

Toplantıda, Sağlık Bakanı Nadda, Sindoor Operasyonu sırasında PGIMMER'lerin çabalarını övdü ve tıbbi bakım ile donatılmış beş ambulans ve 218 kan birimi kullanımı Enstitüsü'nü tanıdı.

Ayrıca PGIMERS'i, birliği ve ulusal hizmete güçlü bir bağlılığı gösteren multidisipliner bir ekibin J & K'ye gönderilmesi için övgüde bulundu.