Pencap: SKM, tarımsal pazarlama politikası taslağının çiftlik yasalarından daha kötü olduğunu söylüyor

kosc

New member
Samyukt Kisan Morcha (SKM) Cuma günü, NDA hükümetinin yeni açıklanan Ulusal Tarımsal Pazarlama Politikası taslağının yürürlükten kaldırılan üç tarım kanunundan “daha tehlikeli” olduğunu söyledi.


Çiftçiler, 30 Aralık'ta Amritsar'daki Punjab Bandh sırasında sloganlarla bir yolu kapattı. Çiftçiler merkezi hükümeti protesto etti ve ürünleri için minimum destek fiyatı (MSP) talep etti. (Aynı Şehgal/HT)

Çiftçi derneği, asgari destek fiyatı (MSP) ve asgari destek fiyatını (MSP) sağlayacak bir hüküm bulunmadığından, politikanın uygulanması halinde eyalet hükümetlerinin federal haklarını baltalayacağını ve çiftçilerin, tarım işçilerinin, küçük üreticilerin ve küçük tüccarların çıkarlarını yok edeceğini iddia etti. Çiftçi ve tarım işçilerinin maaşları.

2020-21'de yıl boyunca çiftçilerin ajitasyonuna öncülük eden SKM, bir basın açıklamasında şunları söyledi: “Ekonomik güçler ve Dünya Bankası'ndan etkilenen BJP liderliğindeki NDA hükümeti, çiftçilerin federal haklarını aşındırmayı teklif ediyor politikalarıyla belirtiyor: “Hükümetler. Bu politika, “Tek Ulus, Tek Pazar” sloganıyla çok uluslu şirketlerin ve uluslararası finans sermayesinin yerli tarımsal üretim ve gıda endüstrisi üzerindeki hakimiyetini ve denetimini kolaylaştırarak Hindistan'ın gıda güvenliğini tehlikeye atıyor ve egemenliğini tehlikeye atıyor.

Siyasi partilere önerilen politikalara ilişkin tutumlarını netleştirmeleri çağrısında bulunuldu. Aam Aadmi Partisi liderliğindeki Pencap hükümetini ve Başbakan Bhagwant Mann'ı taslak yönergeyi reddettikleri için tebrik etti.

SKM, tüm eyaletlerin başbakanlarına, çiftçiler, işçiler, küçük tüccarlar, sanayiciler ve ihracatçılardan oluşan paydaşların katılımıyla demokratik bir söyleme öncülük etmeleri ve alternatif bir politika çerçevesi geliştirmeleri çağrısında bulundu.

SKM, Haryana'daki Tohana'daki Kisan Mahapanchayat'ların ve Pencap'taki Moga'nın önerilen politikaya karşı sırasıyla 4 ve 9 Ocak'ta kararlar çıkaracağını söyledi.

SKM, çiftçilerin gelir krizinin temel nedeninin yalnızca teknik reformlarla çözülemeyeceğini söyledi. “Tarım krizi doğası gereği temelde sosyal ve politiktir ve kökenleri sınıf çelişkilerinden kaynaklanmaktadır. Çiftçiler, işleme endüstrileri, ticarethaneler ve ihracatçılar tarafından kontrol edilen ve fiyatları belirleyen pazarlara giren hammaddeler üretiyor. Ancak politika belgesinde şirketlerin piyasadan elde ettikleri fazladan adil bir pay almalarını gerektirecek hükümlere yer verilmiyor. Merhum MS Swaminathan'ın başkanlığını yaptığı Ulusal Çiftçi Komisyonu'nun önemli bir tavsiyesi olan ve şu anda ulusal siyasi söylemde önemli bir konu olan çiftçilere yönelik ücretli MSP'den bahsedilmiyor” diye ekledi.