Mevcut içme suyu kıtlığı, Haryana CM Pencap ile anlaşmazlıkta diyor

kosc

New member
İtibarenAsya News InternationalChandigarh

03 Mayıs 2025 05:54

Nayab Singh Saini, her iki eyaletten insanlara barışı korumaya başvuruyor ve dedi ki

Haryana Başbakanı Nayab Singh Saini ile Pencap ile Su Bölümü ile devam eden anlaşmazlığın ortasında, barışı sürdürmek için her iki eyaletin nüfusuna girdi ve tüm parti oturumunda Pencap hükümetinin, Bhakra Bea'nın yönetim kurulunun kararını uyguladığı söylendi.

Haryana Valisi, Bandaru Datatreya, Pencap Valisi, Gulab Chande Kataria, Haryana Başbakanı, Nayab Singh Saini ve Pencap Başbakanı Bhagwant Mann Chandigarh'daki bir etkinlik sırasında. (PTI)

Saini, Chandigarh'daki bir basın toplantısında konuştu ve devletin içme suyu ile ilgili sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi. “Ben (Pencap cm bhagwant) adam Sahib'in bu suyun sadece Pencap'a değil, tüm ülkeye de ait olduğunu söylemesini istiyorum. 23 Nisan'da Bhakra Beas Yönetim Kurulu, 8.500 cuss, ancak 30 Nisan'da Karar olan ekip, 30 Nisan'da 10 Nisan'da 10 Nisan'da 10 Nisan.

Pencap hükümetinin devletin su içeriğini serbest bırakması gerektiğini söyledi.

“Bugünün Allparty toplantısında Mann hükümetinin (Pencap hükümeti) su payımızı paylaşması gerektiğine karar verildi. Ayrıca Pencap Hükümeti'nin Haryana'nın su payını serbest bırakmak için 23 Nisan'da BBBB tarafından verilen kararı uygulaması gerektiğine karar verdik.

İfade, 1 Mayıs'taki Pencap CM'den sonra, önemli rezervuarlarda su seviyesinin kabulü ile ilgili olarak gerçekleşiyor. Pong, Bhakra- ve Ranjit -Sagar -Sensenses'deki su seviyesinin geçen yıl seviyesinin 32 feet, 12 feet veya 14 feet altında olduğunu belirtti.

Haryana'ya 8.500 cusecs su getirmek için Pencap'a liderlik etmek için BBMB'yi açtınız. Kılavuzu reddetti ve Pencap'ın yaklaşan çeltik mevsimi ve düşen yeraltı suyu seviyesi nedeniyle kendi su ihtiyaçlarını zaten ele aldığını söyledi.

Artan gerilimlerin ortasında, Man 2 Mayıs'ta Pencap'ın su haklarını tartışmak için bir parti toplantısı anlattı. AAP liderliğindeki Pencap hükümeti, bu konuda karar vermek için Pazartesi günü toplantıda özel bir toplantı atadı.