MeT, Keşmir Vadisi'nde 18 Şubat'a kadar kuru havanın hakim olması bekleniyor

kosc

New member
Srinagar'daki hava durumu merkezi, Pazar günü Keşmir Vadisi'nde gündüz sıcaklıklarının iyileşmeye devam ettiğini ve cıvanın normalin 4 ila 5 derece üzerine çıktığını söyledi.


Merkür Keşmir Vadisi'nde normalin 4 ila 5 derece üzerine yükseldi. (Waseem Andrabi/HT)

Srinagar sakinleri güneşli bir güne uyandılar ve maksimum sıcaklık, normalin yaklaşık 5 derece üzerine, 14,5°C'ye yükseldi.

Kriket heyecanını daha önce hiç olmadığı gibi, yalnızca HT'de keşfedin. Şimdi keşfedin!

Bir MeT yetkilisi, “Bu, Ocak ayında kuru hava koşulları nedeniyle sıcaklığın 14,6°C'ye çıktığı 14 Ocak'tan bu yana şehirdeki en yüksek günlük sıcaklıktı.” dedi.

Ancak geceler çok soğuk olmaya devam ediyor; başkentteki sıcaklık en az -4,7 santigrat derece, yani normalin yaklaşık 5 derece altında.

Güney Keşmir'deki Qazigund da maksimum 14,4°C sıcaklıkla normalden daha sıcak bir güne tanık olurken, kuzey Keşmir'deki sınır bölgesi Kupwara'da sıcaklık normalin 4,9 çentik üzerinde 13,7°C olarak kaydedildi. MeT yetkilisi, “Qazigund ve Kupwara'da minimum sıcaklık sırasıyla -4,4 ve -4,3 santigrat dereceydi” diye ekledi.

Güneydeki turizm beldesi Pahalgam, geceleri -7,9°C ile en soğuk bölge olurken, bölgedeki cıva sıcaklığı gündüzleri normalin 3,8 derece üzerinde 10,2°C'ye yerleşti.

Gulmarg kayak merkezinde gün boyunca minimum sıcaklık -6,5°C, maksimum sıcaklık ise 6,5°C olarak kaydedildi.

MeT, 17 Şubat'a kadar kuru hava öngörüsünde bulunurken, 18-20 Şubat tarihleri arasında bölgede yeniden kar yağışı yaşanabileceğini tahmin etti. MeT yetkilisi, “Hafif ila orta şiddette kar ve yağmur ihtimali var” dedi.

Uzun, kurak ve ılık bir kışın ardından Keşmir Vadisi geçen hafta yoğun kar yağışına ve yağmura sahne oldu. Vadi, 29 Ocak'ta sıcak ve kurak günlerle sona eren 40 günlük en sert dönemin ardından Chillai Khurd adı verilen ikinci ve ılımlı kış evresine giriyor.