Konuk Sütunu | Onur Savunması Ulusun Savunması ile Geliyor

kosc

New member
23 Mart 2025 09:52

Her vatandaş bu acımasız muameleyi kazanıyor mu? Ve eğer bu vatandaş şans eseri ülkeyi savunan bir asker ise, bir an için, askerin suçlanacağını varsayarak bir an için durumun daha olgun bir şekilde ele alınmasını hak etmedi mi?

Holi'yi, sosyal medyanın Patiala'da polis tarafından yönetildiğinde dün gece hizmet veren bir ordu subayı ve oğlunun haberi ile kutladık. Pencap polisinde görev yapan akrabalarım ve arkadaşlarımın çoğuyla, hemen onları haberlerin doğruluğunu kontrol etmeye çağırdım. Mazeret tonu yanlış bir şeylerin olması gerektiğini gösterdi.

Yurttaşlarının en az askeri saygı, şükran ve ailesi eve dönmediği zaman ilgilenir. (Ekran için HT dosya fotoğrafı)

Bir asker olarak, şiddetin Haber klibini ve memurun kadının tonundaki korkuyu televizyonda görmek için korkunç hissettiniz. Retorik veya borç talebinin talebinden sonra sosyal medyaya gitmeyeceğim. Ama o zamandan beri kendimi taciz ediyorum. Bir vatandaş bu acımasız muameleyi kazanıyor mu? Ve eğer bu vatandaş şans eseri ülkeyi savunan bir asker ise, bir an için, askerin suçlanacağını varsayarak bir an için durumun daha olgun bir şekilde ele alınmasını hak etmedi mi?

Bir asker yaşıyor ve şöhret için ölüyor. Gerekirse, görev itibarında belirli bir ölümü artırması beklenir. Çıkardığı maaş için yapmaz; Bunu sınırsız bir sorumluluk bağı imzaladığı ulusun onuruna yapıyor. Yurttaşlarından beklediği en az şey saygı, şükran ve ailesi eve dönmediği zaman ilgilenir.

Olayda yer alan memur benim yaşımdaydı. Bana olsaydı ne olsaydı fikriyle mi döktün? Hizmet kimlik kartım bana Hindistan Başkanı dışında hiçbiri tarafından garanti etmeyen dokunulmazlık sağlamazsa ne olur? Hayatımın geri kalanında bu aşağılama ile nasıl yaşarım?

1950'lerin sonlarında Amritsar'da meydana gelen bir olayı hatırlıyorum. Bazı raketler, tren istasyonundaki ordu subaylarının kadınlarına, meslektaşlarından birini görmek için oraya gitmişti. Raketler ele alındığında, kaçtılar ve yakındaki bir sinema tiyatrosuna sığındılar.

Olayı duyduğunda, memurların komutanı sinema salonunun birlikleri tarafından kordon altına alınmasını emretti.

Askerlerin daha sonra kulüplere yapması gereken şey herkesin varsayımıdır. Ancak mesele doğrudan başbakana gitti. Bu Malfun Auvers'ın bazılarının muhtemelen siyasi bağlantıları vardı. Ordunun generali Ks Thimmayya, açıklama yapması için çağrıldı.

“Kadınlarımızın onurunu savunamazsak, ulusun onurunu nasıl korumamızı bekleyebilirsiniz?” Thimmayya sakince cevap verdi. Sorun kapandı.

Ordunun benzer bir karşılıklı davranışı istediğiniz son şeydir, çünkü sadece rakibi güldürecek ve onu sorunlu sularda balık tutmaya teşvik edecektir. Hikayenin kemeri uzun ve adalete doğru eğiliyor. Umarım gerçeğin beklenenden daha erken teslim edileceğini umuyorum. Ulus, “savaş” olarak oyunda son kalesi “ikinci bir yer” haline geldiğini anlayabilir. Ayrıca ahlak olarak adlandırılan en önemli mallar.

[email protected]

(Yazar, ordunun dekore edilmiş bir gazisidir. Görüşler kişiseldir.)