Konuk Sütunu | Doğa Ana onun aşkında güneşlenebilir

kosc

New member
Annem (2023'te bir evden ayrılan) çiçek, yeşil ve doğanın büyüleyici güzelliğinin hevesli bir hayranıydı. Çocukluğundan beri onu izledim ve başka türlü benzer bir aşkı. Ancak, (yine de) büyük bir fark vardı. Annem isimleri, çiçek açan mevsimi ve doğa, flora ve fauna hakkında diğer birçok ayrıntıyı bilse de ben bilmiyorum. Her ne kadar zevk alsam da, aksi takdirde içerideyim, nefes al … ama bu zaten. Temel okul tabanlı gül ve ayçiçeği, zambak ve lotuslar vb. Bilgisi dışında vb. Bu cephede çok iyi adil değilim. Ve annemin ölümünden sonra, konuklar bu rolü oynamamı bekliyorlar – onları bahçemize getirin ve farklı türlerden çiçek açan bitkiler ve çalılar hakkında konuşun ve paylaşın. Ah! Her zaman hayal kırıklığı yaşadılar.

Bir robinin yuvasının görüşüne direnemedik, bu yüzden bir resimde çok gizlice tıkladık ve hızla köyden kaydık, çünkü insan kesintileri bu saf ve kutsanmış hassas varlıkları korkutabilir/ rahatsız edebilir. (Reema Bansal)

Benzer nedenlerle, pencereden dışarı bakacak büyülü büyüyü de buluyorum. Aslında, pencereden dışarı bakan ilk içgüdüm. Son zamanlarda şu güzel çizgileri okudum: “Tanrı bugün çiçeklerle konuştu ve kelimeleri bekleyen ben neredeyse konuşmayı kaçırdım.” Kesinlikle sakinleştirici.

Çiçeklerin hemen yakınında olmak için hayaletlerimin sonu yok. Sanki bitki kasıtlı olarak bir şeyler yapıyormuş gibi! Sevgili bir kuzen bizi belirli bir günde ziyaret etti. Siz ve eşiniz tutkulu bahçıvanlarsınız. Annem bir olaydan bahsettiğinde, ikisini de birlikte aradı: “Bitkilerin bir zihni var!” Olay, annem, bahçemizdeki Guavenbaum hakkında çok üzülürsem çok üzüldü, çünkü her yıl sıfır meyve vermişti. Bir gün ağaca yakın durdu ve onu değiştirdi ve kalbinden şikayet etti. Bir hafta sonra, ağaç giyme belirtileri gösterdi. Şimdi Guaven'i de sunuyor. Bitkilerin gerçekten bir zihni var – çivide mükemmel bir çekiç!

Benzer şekilde başka bir fıkra – yaz aylarında mango ağacımızda bir Robins yuvası bulduktan sonra. Güzel mavi renkli yumurtaları vardı. Kavramak için manzaraya direnemedik, bu yüzden bir resimde çok gizlice tıkladık ve hızla yerden uzaklaştık, çünkü insan kesintileri bu saf ve kutsanmış hassas varlıkları korkutabilir/ rahatsız edebilir. Bununla birlikte, Flora her zaman fauna çektiği için, maymunlar da çimimize gelir ve yuvayı mango almak için acele ve huzursuzlukla düşürmüşlerdir. Bizi rahatsız etti, ama sonra Tabiat Ana'nın her şeyi dengelediğini teselli ettik.

Annem genellikle bahçemizi ziyaret eden serçeleri, sincapları ve papağanları sevdi. Her yerde düşük şubelerden ve ayrıca kolay erişilebilir sepetlerde Buna Weaver Nester'i satın almıştı. Tüm bunları stoktaki kuşlar için tahıllar vb. Ölümlerinden sonra düzenli olarak takip edemesek de, babam hala kuşları roti ve ekmek kırıntıları ile besliyor.

Her zaman doğa tarafından kaydedilen çok sayıda ders buluyorum. Burada bu derslerle bir yönlendirme deniyor:

Değerlendirme ve tarafsız olun: Doğa, herhangi bir varlık, hava, ateş, toprak ve mekana benzer beş unsurunu sunar. Aslında, çok daha fazlasını sunar; Güneş, ay, yıldız, çiçek, sebzede say … liste sonsuz. Eğer son derece güçlü ise, tarafsız sunarsa, nedenlerle ayırt etmek için sadece ölümlüleriz?

Ayrıca karanlığınızı gururla al: Doğa, meyve virajıyla yüklü bir ağaç yapar ve karanlığa rağmen ay parlak bir şekilde parlar. Birçoğumuz sapiens asimile edilir.

Renkli olun: Hepimiz üzgün, mutlu, kızgın, heyecanlı oluruz ve bazen tek bir anda her türlü duyguyu yaşarız. Bu cephede Tabiat Ana gibiyiz, nazik, agresif, ödüllendirici ve cezalandırılabilir … gerekirse. Her zaman ve sistematik olmasak da, doğa.

Sonuçta, hepimiz kendimiz (ve içeride) hakkındaki bu hediyelerle verileceğiz, ancak onlar için bir göz ve tutum geliştirmeliyiz. Ve bu acilen ihtiyaç duyulan görüşü geliştirmek için, ışığın içeride olduğunu ima eden “intimo est'teki lüks” kelimelerini hatırlayın.

[email protected]

(Yazar, Rajiv Gandhi Devlet Koleji, Ambala'da Psikoloji Yardımcı Doçentidir)