Hükümet doktorları süresiz greve giderken Haryana’daki sağlık hizmetleri de etkilendi

kosc

New member
Haryana Sivil Sağlık Hizmetleri Derneği’nin (HCMSA) çağrısına yanıt olarak tahmini 2.500 doktorun süresiz greve gitmesi nedeniyle Cuma günü Haryana genelindeki devlet hastanelerindeki sağlık hizmetleri etkilendi.


Cuma günü hükümet doktorlarının taleplerini desteklemek için greve gitmesinin ardından polisler Karnal’daki Sivil Hastaneyi koruyor. (HT fotoğrafı)

Doktorlar Çarşamba günü bir günlük greve giderek Poliklinik (OPD) hizmetlerini kapattılar ve taleplerinin karşılanmaması halinde Cuma gününden itibaren süresiz grev tehdidinde bulundular. Doktorlar uzman bir kadro oluşturulmasını, üst düzey sağlık görevlilerinin doğrudan işe alınmamasını, PG kursları için yatırılan paranın azaltılmasını ve merkezi hükümetteki meslektaşlarıyla eşit düzeyde dinamik, güvenli bir kariyer geliştirme programı istiyor.

Geçtiğimiz yılı sonlandırın ve 2024’e HT ile hazırlanın! buraya tıklayın

Ayrıca Okuyun: Punjab ve Haryana CM’leri kararlı dururken SYL çıkmazı devam ediyor

HCMSA Başkanı Dr. Rajesh Khyalia, Perşembe akşamı eyaletin Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü (DGHS) ile görüştü ve hayat kurtarma prosedürlerinin gönüllü doktorlardan oluşan bir ekip tarafından kamu yararına yürütüldüğüne ancak grevin devam edeceğine dair güvence verdi. Dernek, acil durumları tedavi etmek için doktorlardan oluşan bir ekip oluşturdu.

Tedirgin doktorlarla arayı bozmak için eyalet Sağlık Bakanı Anil Vij, Cuma günü saat 14:00’ten itibaren Chandigarh’da HCMSA yetkilileriyle bir toplantıya başkanlık edecek.

Dr. HCMSA’nın Karnal bölge başkanı Sandeep Abrol, doktorların şu anda iki kefalet senedi ibraz etmeleri gerektiğini söyledi ₹Tamamlanan lisansüstü dersleri tamamlamak için her biri 1 crore ₹Neredeyse iki yıl önce tanesi 50 lakh.

“Dernek geçmişte hükümete kararı geri çekmesi yönünde çağrıda bulunmuştu, bu talep Vij’in bizzat desteklediği bir talepti ancak henüz nihai bir karar alınmadı” diye ekledi.

HCMSA başkanı, eyalette uzman doktor sıkıntısı yaşanırken doktorların aşırı iş yoğunluğu, ilaç kıtlığı, işyeri güvenliği ihlalleri ve Sınıf I memur statüsünün reddedilmesi nedeniyle devletteki işlerinden ayrıldığını söyledi.

Öte yandan Vij, grevi haksız olarak nitelendirdi ve vasıflı işçilerin onayına yönelik ana talebin zaten kabul edildiğini ve Başbakan Manohar Lal Khattar’ın da onay verdiğini söyledi.

Ek Sağlık Genel Sekreteri’nin PG politikasına ilişkin talebi onayladığını ve sürecin devam ettiğini söyledi. ACP programı ve SMO’ların doğrudan işe alınmasıyla ilgili taleplerin de dikkate alınacağını söyledi.

Doktorlar, taleplerin halihazırda kabul edilmesi halinde hükümetin resmi bir bildirim yayınlaması gerektiğini söyledi.