Hayatın baharatı | Güç için savaşın, 2025'te daha mutlu olun

kosc

New member
“Eğleniyorum Bua. Beş yaşındaki yeğenim doğum gününde ona dilek dilemek için aradığımda “Oynuyorum” diye bağırdı. Sesi masumiyet ve saf, filtresiz neşeyle doluydu. Bir an onun çocuklara çok doğal gelen koşulsuz mutluluğunu kıskandım.

İyileşme ancak kendimize karşı dürüst olduğumuzda gerçekleşir. Sadece etkilemek için davranmak yerine, kendinizi ifade etmeyi uygun hale getirelim. (HT dosyası)

Beni duygulandırdı ve düşündürdü: En son ne zaman sevinçten havalara uçtum ve bu kadar heyecan duydum? En son ne zaman üzerinde fazla düşünmeden kendimi o anın içinde kaybettim? En son ne zaman gerçekten mutlu ve gerçekten sağlıklı biriyle tanıştım? Son zamanlarda 40 yaşıma girdiğimden beri kendimde bir değişiklik, etrafımdaki dünyaya karşı daha derin bir duyarlılık fark ettim. İnsanları daha yakından gözlemlemeye, acılarını daha empatik hissetmeye başladım.

Birisi haklı olarak hayat 40'tan sonra başlıyor dedi, aslında daha insani, anlamlı, çok katmanlı ve kaotik oluyor! Son yıllarda dünyanın her yerinden arkadaşlarım ve tanıdıklarım günlük sorunlarını ve korkularını bana anlattılar. Onları dinlediğim için onur duyuyorum ve kendimi şanslı hissediyorum çünkü bazen sadece birinin duygularımızı onaylamasına ve “Seni duyuyorum” demesine ihtiyaç duyarız. en iyi arkadaşlarımız mı?

Etrafımda zihinsel sağlık sorunlarıyla mücadele eden bir düzine insanı izlediğimde sanki herkes acı çekiyormuş ve acı her yerde mevcutmuş gibi geliyor, sadece onların mücadeleleri farklı. Hepsi başa çıkmaya çalışıyor ve cesur bir yüz sergiliyor. Biz de! Bastırılmış duyguların zamanla fiziksel, hatta bazen ölümcül rahatsızlıklara yol açabileceğinin farkında olsak da, günü hep gülümseyerek atlatmaya çalışıyoruz.

Louise Hay'in “Hayatınızı İyileştirin” adlı kitabı çok sayıda sağlık probleminden ve bunların arkasında yatan olası düşünce kalıplarından bahsediyor. İyileşmek için okuyuculara engellenen duygularını serbest bırakmaları için yalvarıyor. 2024'ün son gününde kamp ateşinin etrafında oturup yılın bize öğrettiği dersleri tartışırken, ergenlik çağındaki oğlum ve arkadaşı duygusal farkındalıklarını paylaştılar. Gömülü duygular ortadan kaybolmayacağı için tuttuğunuz gözyaşlarına yer açmanın öneminden bahsettik.

İyileşme ancak kendimize karşı dürüst olduğumuzda gerçekleşir. Sadece etkilemek için davranmak yerine, kendinizi ifade etmeyi uygun hale getirelim. Mükemmel tatil fotoğrafını Instagram hesabınızda yayınlamak, içeride çözümsüz bıraktığınız şeyleri çözmez. Makyaj, takılar, kıyafetler, tatiller, içkiler, partiler mutluluk değildir; bunlar gerçek hayattan kaçmak için dikkat dağıtan şeylerdir ve bu maddi mallar, insanlarla bağlantı kurma özleminin boşluğunu asla doldurmaya yardımcı olmayacaktır.

Kaçmak istemediğiniz, zevkten ziyade anlam ve amaç odaklı bir hayat kurun. Eğer hâlâ stresli hissediyorsanız Halil Cibran'ın şu sözlerini hatırlayın: “Acılardan en güçlü ruhlar ortaya çıktı; en devasa karakterler yara izleriyle kaplıdır.

[email protected]

Yazar, Hoshiarpur'da yaşayan serbest çalışan bir yazardır.