Dhami, SGPC patronu olarak istifa eder ve Akal Takht-Constited Panel'den ayrılmayı teklif eder

kosc

New member
Harjinder Singh Dhami Pazartesi günü Shiromani Gurdwara Parbandhak Komitesi (SGPC) başkanı olarak istifa etti. .

Harjinder Singh Dhami Pazartesi günü Shiromani Gurdwara Parbandhak Komitesi (SGPC) başkanı olarak istifa etti ve Akal Takht'tan var olan yedi üye komitesinin başkanı olarak sona ermeyi teklif etti. (HT fotoğrafı)

Dhami, Akal Takht Jathedar Giani Raghbir Singh'den dört gün sonra istifa etti ve 10 Şubat'ta SGPC Yürütme Komitesi tarafından Giani Harpreet Singh'i Takht Damdama Sahib Jathedar olarak mahkum etti.

Dhami, Amritsar'daki bir basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı ve Giani Raghbir Singh'in sosyal medya katkısının son satırını okudu: “Kalbimden Giani Harreet Singh Extremy'nin hizmetlerinin kınandığını ve mutsuz olduğunu söylemek istiyorum. Takht Sahibs'in bağımsız varlığını ihlal eden eylem. “

“Singh Sahiban'ın (Giani Raghbir Singh) bu açıklamasına göre, karar için ahlaki sorumluluk üstleniyorum ve Gurdwara organının üst görevinden geri adım atıyorum. Ayrıca Singh Sahib'e yedi üyeli komite başkanı olarak rolümden çıkmaya çağırıyorum ”dedi. – Önem kuruluşları. “”

İstifasını SGPC Yürütme Komitesi'ne gönderdiğini söyledi.

Dhami, SGPC'nin ve tüm topluluktan bir karşı tepkinin üzücü liderlerinin tüm topluluktan karşılaştığı Giani Harpreet Singh'i rahatlatma kararının: “Yürütme Komitesi toplantısı sırasında, mesafesi hakkında açık bir tartışma tutulmuş. Her üyenin görüşlerini ifade etmesine izin verildi. Bu, İcra Komitesi'nin bir Jathedar'ın hizmetlerini ilk kez sona erdirmesi değil. “

Giani Harpreet Singh, Dhami'nin istifasını üzücü bir gelişme olarak nitelendirdi ve bir FB yazısında şunları söyledi: “Panthische gelenekleri ve 'Maryada' hakkında cahil olan beş ila yedi hüzünlü lider, Panthische kurumlarını haklı çıkarlar ve” hayattaki bir kişinin siyaseti “için zayıflatan” . Pantal ideolojiyi temsil eden liderler durma baskısı altına alınır. Akal Purakh (Zamansız Tanrı) Guru Panth kurumlarını kutsasın. ”

Üzücü badal kampı için molalar

Dhami'nin istifası, SGPC İcra Komitesi'nin 2 Aralık'ta Sih din adamlarının kararnamesinde önemli bir rol oynadığında Giani Harpreet Singh'i kaldırma baskısı altında baskı altına aldığı Sukhbir Singh Badal'ın üzücü deposu için bir aksilik olarak görülüyor. Hizmetleri feshedildikten sonra Giani Harpreet Singh, Badals'ın kararın arkasında olduğunu iddia etti.

2 Aralık'ta en yüksek Sih zamansal koltuk hakkındaki kararname, 2007'den 17'den 17'den 17'ye 17'den 17'ye kadar isyancı parti liderlerinin hataları için Badal ve diğer üzücü liderlere Tankhah'a (dini ceza) vermekle kalmadı, aynı zamanda Sad Çalışma Komitesi'nin de önderlik etti. , Badal ve Rebel kamplarından yedi üyeli komite altı ay içinde bir işe alım sürüşü yaptığında ve yeni yetkililer seçtiğinde Badal'ın istifasını üzücü bir başkan olarak kabul eden. Kararname, SAD'in mevcut liderliğinin topluma liderlik etmek için ahlaki hukuku kaybettiğine dikkat çekti.

Akal Takht Jathedar “Derin üzücü”

Giani Raghbir Singh, Facebook'ta paylaşılan tebliğde çok üzüldüğümü söyledi. Takht Sri Damdama Sahib'den Giani Harpreet Singh'in görevinden kaldırılmasının nedenleri ve yöntemleri hiç de doğru değil. Sri Akal Takht Sahib'in 2 Aralık 2024'te verdiği kararlardan sonra, Singh Sahibs'e karşı hesaplanmış ve kasıtlı bir şekilde bir atmosfer yaratılmış gibi görünüyor. Giani Harpreet Singh'e karşı 18 yıllık bir aile sorunu yanlış bir gölge vererek bir medya prosedürü gerçekleştirildi. “

Ayrıca şunları söyledi: “Bir Takht Sahib'in Jathedar'a karşı bir iddiayı incelemek gerekiyorsa, sadece Sri Akal Takht Sahib bunu yapabilir. Açıklamama rağmen Giani Harpreet Singh'in feshedilmesi talihsiz bir durum. Jathedarları bu şekilde serbest bırakmak son derece mutsuz. “

Öte yandan, Dhami de baskı altındaydı çünkü Badal Camp bir işe alım sürüşü başlattı. Raporlara göre, Badal Camp mevcut yolculuğu reddetmeye hazır değil.

Dhami, SGPC'deki yolculuğuna yansıdı ve gazetecilere şunları söyledi: “1996'da Sham Churasi'nin ilk SGPC seçimini kazandım. O zamanki Gurharan Singh Tohra'nın o zamanki komite başkanının yeni seçilen genel evinin ilk yürütme komitesine ve Sad Patrik Parkash Singh Badal'a kabul edildim. Dharam Parchar Komitesi üyesi olarak atandım. 2020'de gelecek yıl baş sekreter olarak atanmadan önce Genel Sekreter seçildim. Üzücü liderlik, minnettar olduğum bana olan güveni sundu. Tüm üyeler benimle çalıştı. SAD 104 yıllık bir organizasyon ve şimdi bir kriz gerçekleştiriyor. Topluluğa, liderleri balta gömmek için birleştirmeye ve birleştirmeye hitap ediyorum. “

Bu arada, Gurpartap Singh Wadala, isyancı -akali grubu Akali Dal Sudhar Lehar'ın (Reform Hareketi) isyanının iradesine aykırı olduğunu söyledi. “Giani Harpreet Singh'in serbest bırakılması Sih ilkelerine ve geleneklerine aykırı. Yetkili, “Yedi üye komitesinin toplantısı Salı günü planlandığı gibi Bahadurgarh'da gerçekleşecekti.”