Gıdanın artık sadece bir beslenme aracı değil, gıda endüstrisinde çalışan birçok insanın geçimini sağlayan bir sanat veya bilim olduğu bir dönemde, gıda endüstrisi belki de sadece bir geçim kaynağı olmaktan çıkıp bir iş haline geldi.
Dals protein, lif, demir, B6 vitamini ve mineralleri içerir ve farklı çeşitleri mevcuttur. (Shutterstock)
En sevdiğin yiyecek ne? Bir yolculuktan sonra eve döndüğünüzde ne istersiniz? Tanınmış bir enstitü yakın zamanda gıda konusunda küresel bir araştırma gerçekleştirdi. Amaç dünyadaki en iyi yiyeceğin ne olduğunu bulmaktı.
Popüler, günlük temel gıdalardaki üç parametreyi incelediler. Birincisi, yemeğin hazırlanması kolay mıydı? İkincisi, besleyici miydi? Üçüncüsü: Lezzetli miydi? Süslü yiyeceklerden ya da gurme yiyeceklerden bahsettiğimizde tartışma farklı bir boyuta ulaşıyor. Ancak yiyecek türü günlük yiyecekse, yiyeceğin bu parametrelerde iyi puan alması önemlidir. Hatta dördüncüyü de ekleyebiliriz, yani herkes için uygun fiyatlı olmalıdır.
Dünyadaki pek çok mutfağı kapsayan bir çalışmanın sonuçları ne diyor tahmin edin? Hintlilerin dal chawal'ı farklı şekillerde yediklerini buldular. Hindistan'ın her eyaletinde Dal Chawal'ın kendine özgü bir yemeği vardır. Dal, Sabut Moong, Sabut Maah, Sabut Masoor, Arhar/Tuvar, Chana Dal, Dhuli Moong, Dhuli Maah, Lobia, Rongi Dal, Laal Masri, Moth Dal, Kulthi vb. olabilir. Farklı şekillerde hazırlayıp, farklı baharat ve çeşniler ekleyerek Dal Makhani, Baharatlı Sambar, Domates Sambar, Sarı Dal Tadka, Panchmel Ki Dal, Maah-Chana Dal, Moong Masur, Chana Dal with Ghia, Dal gibi mutfak harikaları elde edebilirsiniz. Palak vb. ortaya çıkar.
Pirinç Basmati, Parmal, Kahverengi Pirinç, Yasemin Pirinç, Chakhao, Dubraj, Laxmi Bhog, Burma Siyahı, Jawaful, Kalal, Joha, Ambemohar, Kuttanad, Matta, Mysore Malliage, Samba, Jeerakasala, Wada Kolam, Indrani vb. olabilir.
Hindistan'da 6.000'den fazla pirinç çeşidi yetiştiriliyor!
Dalın en basit hali sadece tuz, zerdeçal tozu ve su ile pişirilir. Yağlı sıcak dal chawal'ın tadı birçokları için ruh gıdasıdır.
Hazırlanması kolaydır ve tadı lezzetlidir. Peki ya besinler? Dals protein, lif, demir, B6 vitamini ve mineralleri içerir. Tuz iyot sağlar ve zerdeçal doğal antioksidan, antiinflamatuar, antiseptik, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Pirinç karbonhidrat, mineral ve vitamin içerir.
Garnitür olarak kurutulmuş sebzeleri eklerseniz diyet tamamen dengeli olacaktır. Salata ve/veya turşu da servis edilirse sağlıklı bir beslenme olmaz. Günlük tüketimin hiçbir olumsuz etkisi yoktur ve sıkıcı hale gelmez.
Seyahat ederken yerel mutfağı veya sokak yemeklerini denemeyi severim. İyi bir restoranda yemek kesinlikle bir zevktir. Bazen sizi rahatlatan ve kendinizi yemeklerden daha rahat hissetmenizi sağlayan şey ortam, servis, müzik vb. Ancak birkaç gün süren süslü yemek pişirmenin ardından eve döndüğünüzde, mideniz basit ev yemekleri için can atıyor.
O kadar çok yemeliyiz ki, midemizin yarısı dolsun. Yaklaşık kırk dakika sonra midemizin dörtte biri dolana kadar su içmeliyiz. Sindirimi kolaylaştırmak için midenin geri kalanı boş bırakılmalıdır.
Yemeğin amacı beslenmedir. Ağır yiyecekler bizi halsiz, asabi ve obez yapar. Sri Sathya Sai Baba yaşamak için yememiz gerektiğini söylüyor; sadece yemek için yaşamayın.
Bizim neslimizin çoğu insanı basit, ev yapımı yemeklerin en iyisi olduğunu biliyor. Garip ve üzücü bir şekilde, gelecek nesil dışarıda yemek yemeye, sipariş vermeye ve peynir, krema vb. ile doldurulmuş kızarmış abur cubur yemeye daha yatkın. Gençlerin en sevdiği yiyecekler pizza, hamburger, hazır erişte vb. olabilir. Onlara sağlık ve uzun ömür için basit yiyecekler yemenin faydalarını öğretmek bizim elimizde. Sağlık en büyük zenginliğimizdir!
Dals protein, lif, demir, B6 vitamini ve mineralleri içerir ve farklı çeşitleri mevcuttur. (Shutterstock)
En sevdiğin yiyecek ne? Bir yolculuktan sonra eve döndüğünüzde ne istersiniz? Tanınmış bir enstitü yakın zamanda gıda konusunda küresel bir araştırma gerçekleştirdi. Amaç dünyadaki en iyi yiyeceğin ne olduğunu bulmaktı.
Popüler, günlük temel gıdalardaki üç parametreyi incelediler. Birincisi, yemeğin hazırlanması kolay mıydı? İkincisi, besleyici miydi? Üçüncüsü: Lezzetli miydi? Süslü yiyeceklerden ya da gurme yiyeceklerden bahsettiğimizde tartışma farklı bir boyuta ulaşıyor. Ancak yiyecek türü günlük yiyecekse, yiyeceğin bu parametrelerde iyi puan alması önemlidir. Hatta dördüncüyü de ekleyebiliriz, yani herkes için uygun fiyatlı olmalıdır.
Dünyadaki pek çok mutfağı kapsayan bir çalışmanın sonuçları ne diyor tahmin edin? Hintlilerin dal chawal'ı farklı şekillerde yediklerini buldular. Hindistan'ın her eyaletinde Dal Chawal'ın kendine özgü bir yemeği vardır. Dal, Sabut Moong, Sabut Maah, Sabut Masoor, Arhar/Tuvar, Chana Dal, Dhuli Moong, Dhuli Maah, Lobia, Rongi Dal, Laal Masri, Moth Dal, Kulthi vb. olabilir. Farklı şekillerde hazırlayıp, farklı baharat ve çeşniler ekleyerek Dal Makhani, Baharatlı Sambar, Domates Sambar, Sarı Dal Tadka, Panchmel Ki Dal, Maah-Chana Dal, Moong Masur, Chana Dal with Ghia, Dal gibi mutfak harikaları elde edebilirsiniz. Palak vb. ortaya çıkar.
Pirinç Basmati, Parmal, Kahverengi Pirinç, Yasemin Pirinç, Chakhao, Dubraj, Laxmi Bhog, Burma Siyahı, Jawaful, Kalal, Joha, Ambemohar, Kuttanad, Matta, Mysore Malliage, Samba, Jeerakasala, Wada Kolam, Indrani vb. olabilir.
Hindistan'da 6.000'den fazla pirinç çeşidi yetiştiriliyor!
Dalın en basit hali sadece tuz, zerdeçal tozu ve su ile pişirilir. Yağlı sıcak dal chawal'ın tadı birçokları için ruh gıdasıdır.
Hazırlanması kolaydır ve tadı lezzetlidir. Peki ya besinler? Dals protein, lif, demir, B6 vitamini ve mineralleri içerir. Tuz iyot sağlar ve zerdeçal doğal antioksidan, antiinflamatuar, antiseptik, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Pirinç karbonhidrat, mineral ve vitamin içerir.
Garnitür olarak kurutulmuş sebzeleri eklerseniz diyet tamamen dengeli olacaktır. Salata ve/veya turşu da servis edilirse sağlıklı bir beslenme olmaz. Günlük tüketimin hiçbir olumsuz etkisi yoktur ve sıkıcı hale gelmez.
Seyahat ederken yerel mutfağı veya sokak yemeklerini denemeyi severim. İyi bir restoranda yemek kesinlikle bir zevktir. Bazen sizi rahatlatan ve kendinizi yemeklerden daha rahat hissetmenizi sağlayan şey ortam, servis, müzik vb. Ancak birkaç gün süren süslü yemek pişirmenin ardından eve döndüğünüzde, mideniz basit ev yemekleri için can atıyor.
O kadar çok yemeliyiz ki, midemizin yarısı dolsun. Yaklaşık kırk dakika sonra midemizin dörtte biri dolana kadar su içmeliyiz. Sindirimi kolaylaştırmak için midenin geri kalanı boş bırakılmalıdır.
Yemeğin amacı beslenmedir. Ağır yiyecekler bizi halsiz, asabi ve obez yapar. Sri Sathya Sai Baba yaşamak için yememiz gerektiğini söylüyor; sadece yemek için yaşamayın.
Bizim neslimizin çoğu insanı basit, ev yapımı yemeklerin en iyisi olduğunu biliyor. Garip ve üzücü bir şekilde, gelecek nesil dışarıda yemek yemeye, sipariş vermeye ve peynir, krema vb. ile doldurulmuş kızarmış abur cubur yemeye daha yatkın. Gençlerin en sevdiği yiyecekler pizza, hamburger, hazır erişte vb. olabilir. Onlara sağlık ve uzun ömür için basit yiyecekler yemenin faydalarını öğretmek bizim elimizde. Sağlık en büyük zenginliğimizdir!