Çiftçi yürüyüşü öncesinde 144. Bölüm Chandigarh'da tutuklandı

kosc

New member
Çiftçilerin 13 Şubat'taki protestoları öncesinde Chandigarh polisi, şehir genelinde Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CrPC) 144. Maddesini (beş veya daha fazla kişinin toplanmasının yasaklanması) uygulamaya koydu.


Pazar günü Patiala bölgesindeki çiftçilerin 'Delhi Chalo Yürüyüşü' nedeniyle Shambhu (Pencap-Haryana) sınırına polis barikatları kuruldu. (PTI)

UT Polisi Pazar akşamı yayınlanan bir bildirimde, önümüzdeki 60 gün boyunca toplantı, yürüyüş, gösteri, yaya veya tır römorkları ve diğer araçlarla yürüyüşlerin ve sopa, sopa veya silah taşımanın yasaklanacağını söyledi.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

Bu nedenle araçların, özellikle de çekici römorklarının Chandigarh bölgesinde hareket etmesine izin verilmiyor.

Devamını oku: Delhi çiftçilerin kargaşasına hazırlanırken şehrin bazı kısımlarında Bölüm 144

Polis ayrıca halka hükümetin talimatlarına sıkı sıkıya uyma, gerekli önlemleri alma ve kanun ve düzeni korumak için polisle işbirliği yapma tavsiyesinde bulundu. Bir polis yetkilisi, yasayı ihlal edenlerin yasanın ilgili hükümlerine göre sıkı bir şekilde yargılanacağını söyledi.

Trafik kesintileri muhtemel


Bir trafik polisi yetkilisi ayrıca 12 ve 13 Şubat tarihlerinde Chandigarh sınırlarında serbest dolaşım konusunda bazı kısıtlamalar uygulanacağını söyledi. Komşu eyaletler de trafik uyarıları yayınladı.