Chandigarh: Süreci hızlandırmak için çevrimiçi iletişim sistemi, diyor PU

kosc

New member
28 Mayıs 2025 09:36

PU Başkan Yardımcısı Renu Vig'e göre, dijital uygulanabilir sistem daha geniş akademik reformlar için bir emsaldir. DCDC Sanjay Kaushik, gecikmeleri azaltacağını söylüyor

Panjab Üniversitesi (PU) Salı günü çok aşamalı aidiyet sürecini basitleştirmeyi ve şeffaflığı artırmayı amaçlayan bir çevrimiçi iletişim yönetim sistemi başlattı. Birlik Eğitim Bakanlığı'nın bir parçası olarak geliştirilen Samarth Portalı, Panjab Üniversitesi'nin ortak çerçevesine göre uyarlandı.

Birlik Eğitim Bakanlığı'nın bir parçası olarak geliştirilen Samarth Portalı, Panjab Üniversitesi'nin ortak çerçevesine göre uyarlandı.

Yetkililer, bu aynı zamanda bilgi alışverişi yaparken ve genel bilanço kayıt olaylarını iyileştirirken gecikmeleri azaltacaktır. Mevcut kurslarla ilgili tüm denetimler çevrimiçi olarak yürütülmektedir, burada üniversiteler portal aracılığıyla ilgili kurumsal verileri sunmak zorundadır. Dean College Geliştirme Konseyi (DCDC) ofisi tarafından kontrol edilmektedir. Fiziksel denetimler artık yeni kurslar getiren üniversitelerle sınırlıdır ve bunlar bile gelecek yıldan itibaren çevrimiçi format için geçecektir. Fiziksel bir inceleme gerekiyorsa, Başkan Yardımcısı adayı ve önceki daha büyük muayene komitelerinin yerini alan ve para ve çaba tasarrufu sağlayan DCDC adayını içeren iki kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirilir.

PU VC Renu Vig, bu dijital sistemin daha geniş akademik reformlar için bir emsal olduğunu vurguladı. DCDC Sanjay Kaushik, gecikmeleri azaltmak ve netliği iyileştirmek için bu girişimin önemini fark etti. Yetkili, bu sistemin Biyokimya Bölümü'nden Prof. Rajat Sandhir yönetiminde uygulanmasını izlemek için kararlı bir komite kurulduğunu da sözlerine ekledi. Sistem resmi olarak başlamadan önce hem bir hükümette hem de Chandigarh'daki özel bir kolejde başarılı yasal işlemler gerçekleştirildi.

Yetkililere göre, teftişler sırasında etik dışı uygulamalar hakkında daha önce şikayetler vardı. Bu konu çeşitli Senato toplantılarında da vurgulanmıştır.

PU Pencap'ta 202 ve Chandigarh'da 24'ü ilişkili üniversiteye sahiptir.