1984 Sih karşıtı isyanlar: Mahkeme, Jagdish Tytler'in duruşmasında eski polis memurlarını tanık olarak çağırdı

kosc

New member
İtibarenHindistan Basın VakfıYeni Delhi




24 Kasım 2024 08:50 IST


Başka bir iddia makamı tanığı Manmohan Kaur'un ifadesini kaydetmesi gereken özel CBI yargıcı Jitendra Singh, federal soruşturma teşkilatı tarafından celbin kendi adresine tebliğ edilemeyeceği konusunda bilgilendirildi.


Cumartesi günü buradaki bir mahkeme, Kongre lideri Jagdish Tytler'e karşı 1984'teki Sih karşıtı isyan davasında iki eski polis memurunu tanık olarak çağırdı.


13 Eylül'deki mahkeme, Kongre lideri Jagdish Tytler'e (PTI) karşı cinayet ve diğer suçlarla ilgili suçlamalarda bulundu.

Dava, 1984 yılında Gurudwara Pul Bangash'ta üç Sih'in öldürülmesiyle ilgili.

Başka bir iddia makamı tanığı Manmohan Kaur'un ifadesini kaydetmesi gereken özel CBI yargıcı Jitendra Singh, federal soruşturma teşkilatı tarafından celbin kendi adresine tebliğ edilemeyeceği konusunda bilgilendirildi.

CBI, Kaur'a yeniden çağrıda bulunmak için zaman aradı. Mahkeme tarafından verildi.

Yargıç daha sonra eski polis memurları Dharam Chandrasekar ve Ravi Sharma'yı çağırdı ve onlara bir sonraki duruşma tarihi olan 2 Aralık'ta mahkeme huzuruna çıkmaları talimatını verdi.

Tytler Haber konferans yoluyla mahkemeye çıktı.

Yargıç, 1984'teki Sih karşıtı isyanlar sırasında Gurudwara Pul Bangash'ta bir çete tarafından öldürülen Badal Singh'in dul eşi Lakhvinder Kaur'un ifadesinin kaydını 12 Kasım'da tamamlamıştı. Badal Singh, Gurudwara Pul Bangash'ta bir Ragi idi.

Mahkeme 13 Eylül'de Tytler'ı cinayet ve diğer suçlarla suçladı.

Bir tanık daha önce iddianamede, 1 Kasım 1984'te Tytler'in Gurudwara Pul Bangash'ın önünde beyaz bir arabadan indiğini ve Sihlere karşı bir çeteyi kışkırttığını ve bunun da üç kişinin “öldürülmesine” yol açtığını belirtmişti.

Geçen yılın ağustos ayında bir oturum mahkemesi, Tytler'in kişisel kefaletle ilgili davada kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. ₹1 lakh ve aynı miktarda kefalet bonosu.

Mahkeme ayrıca Tytler'a, davadaki delilleri tahrif etmemesi veya izni olmadan ülkeyi terk etmemesi de dahil olmak üzere belirli koşullar dayatmıştı.

Teşkilat, diğerlerinin yanı sıra Hindistan Ceza Kanunu'nun (IPC) 147 (isyan), 109 (barınma) ve 302 (cinayet) bölümleri uyarınca Tytler aleyhine suçlamalarda bulunmuştu.



Daha fazlasını gör